Nirbhaya.nl
menu sluit menu

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop.

Vanaf  de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen optreden, de laatste periode van de zwangerschap past je lichaam zich in een korte tijd aan op je snel groeiende baby waardoor problemen als bekken-, rug-, nek- en schouderklachten op kunnen treden. Verder kan je lichaam veel vocht vasthouden en is er onvoldoende nachtrust, een zwangerschapsmassage kan deze klachten helpen verlichten.

Deze massage zorgt er ook voor dat er even wordt stil gestaan bij alle veranderingen in je lichaam, en er ontstaat een moment voor meer bewustwording van de baby in je buik.
Onderzoek heeft uitgewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress, kramp en zorgt voor minder complicaties tijdens de zwangerschap. De ontspanning die je zelf ervaart, werkt nog lang na en is ook weldadig voor je kindje. Je bent letterlijk even alleen met jezelf en je kindje bezig.

Je kunt kiezen voor een complete massage van je hoofd, schouders, armen, benen/voeten, billen, rug en buik. Ook kun je kiezen voor alleen die lichaamsdelen die het meeste aandacht vragen, zoals je onderrug of je benen. De zachte natuurlijke olie met amandel, kokos, lavendel of mandarijn zorgt voor een prettige sfeer. Voor de buik en de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in het lichaam en heeft een zeer aangename en rustgevende werking. Tijdens de massage lig je op de speciale door artsen en verloskundigen goedgekeurde zwangerschapsmassagetafel, op je buik, zij en/of op je rug, ondersteund door kussens.

Deze massage duurt ongeveer 100 minuten inclusief intake en nazorg.