Nirbhaya.nl
menu sluit menu

Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie- en reïncarnatietherapie is een therapie, waarbij er vanuit gegaan wordt dat de ziel meerdere levens doormaakt. Traumatische ervaringen, die zich zowel in het huidige leven als in vorige levens kunnen hebben voorgedaan, kunnen doorwerken in het huidige leven. Gepoogd wordt om door gerichte concentratie op het huidige probleem terug te gaan naar deze (onverwerkte) ervaringen en deze opnieuw te beleven en alsnog goed te verwerken. Daarmee wordt het effect van het trauma geneutraliseerd en verdwijnen de klachten.

Bij deze therapie gaat de therapeut op zoek naar psychische trauma’s en onverwerkte ervaringen en poogt deze door middel van cathartische herbeleving of neutralisatie in het Gevoelscentrum in de buik te helen. In Nederland onderscheiden zich drie verschillende stromingen op dit gebied: Holografische Reïncarnatietherapie, Transpersoonlijke Regressietherapie en Emotieve Regressietherapie.

In deze healingsvorm ga je dus terug naar onverwerkte ervaringen uit het verleden, maar alleen naar ervaringen waarin de oorzaak ligt van klachten, problemen of overtuigingen die je NU belemmeren of blokkeren. Soms ben je je niet eens bewust van die ervaringen of herinner je je ze niet. Maar ze kunnen in het onderbewuste worden opgespoord. Deze vorm van therapie helpt je om onder begeleiding die ervaringen opnieuw zo te beleven dat blokkades kunnen worden opgeheven.

Je kunt zelfs voorbij de prenatale periode gaan en naar vorige levens teruggaat, dit wordt ook wel reïncarnatietherapie genoemd. Sommige ervaringen uit zogenaamde ‘vorige levens’ zijn zo intens, dat ze nu nog voelbaar zijn en verweven zijn in je huidige leven. Zo kun je onverwerkte ervaringen van toen alsnog verwerken, waardoor problemen die NU daarmee te maken hebben, kunnen verdwijnen.

De regressie & reïncarnatie therapie heeft veel te maken met de technieken van trauma-heling, maar past die zaken toe in een zeer ruim & verfrissend kader. De kracht ligt in het feit dat we op een ongebruikelijke, zeer intensieve manier werken met het lichaam en bewustzijn van vandaag. Daar ligt de sleutel van het succes. Wij durven verder gaan, verder kijken.

Eerste vaststelling is jouw ‘overgave’: jij ligt op een matras met de ogen dicht, jij laat het eindelijk toe en wil nu zelf dieper kijken.

Tweede vaststelling is de juiste, gerichte vraagstelling van mij. Ik pols jou naar je emotionele, lichamelijke, verbale… ‘ladingen’. Binnen enkele minuten tijd stoten we dan op de onderliggende ladingen. Deze zijn het gevolg van ervaringen die werden verdrongen of ontkend. Hier volgt ik jou zonder oordeel, waarheen jij ook gaat! Je kunt in zeer concrete jeugdbeelden, of in droombeelden, of in nog diepere, moeilijk te verklaren belevenissen belanden… maar altijd blijkt het verhaal en het bijhorende inzicht meer dan verhelderend en bevrijdend voor jou.

De kracht van regressiewerk ligt in de overgave van jou, in de solidariteit van mij (geen vooroordelen, jou kwaal of klacht is reëel en jij hebt altijd gelijk, ik zal je altijd volgen !), in de aanwending van effectieve helingstechnieken op energetisch, mentaal, emotioneel vlak.

Deze healing, therapie, duurt 150 minuten inclusief intake en nazorg.