Nirbhaya.nl
menu sluit menu

Klankschalenmassage

Klankschalen hebben een zeer bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaat een prachtige volle warme klank die rijk is aan boventonen. Deze klank bestaat niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door huidlagen, spierweefsels en orgaanweefsels heen kunnen resoneren. Een klankschaal behandeling is er met name op gericht om opgehoopte spanningen (emoties) uit het lichaam te trillen, waardoor het lichaam zich weer volledig kan ontspannen. Door de volledige ontspanning en de daarop volgende overgave, wordt deze behandeling ook wel klankschaal meditatie genoemd.

Bij de klankschalenmassage worden specifiek klankschalen, die met uw chakra’s resoneren, op en nabij het lichaam geplaatst. De klankschalen worden zachtjes aangeslagen of laat ik zingen. Zo ontstaat een innerlijke subtiele massage voor alle lichaamscellen, waarbij je kunt voelen dat de cellen mee gaan vibreren, ook wel dansen genoemd. Men spreekt dan van een klankmassage. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Het werkt zowel op de geest als het lichaam, geeft een zeer aangenaam gevoel en is diep ontspannend. Zoals een steentje dat in een vijver wordt geworpen en daarmee uitweidende rimpelingen in het hele wateroppervlak kan veroorzaken, zo is ook ons lichaam zeer ontvankelijk voor deze prettige trillingen. Ons lichaam bestaat immers voor meer dan 70% uit water dat makkelijk in trilling gebracht kan worden.

Klankschaalmassages zijn geschikt voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning en nieuwe energie. Wanneer u omringd bent door klanken en trillingen, kunt u loslaten wat u bezighoudt. Een klankschaalmassage is ideaal ter ontspanning, maar kan ook lichamelijk en geestelijke klachten verhelpen √©n voorkomen. De trillingen en het geluid dat de klankschalen voortbrengen werken diep helend op de chakra’s en helpen blokkades en disbalans in het energetische systeem te verhelpen. Aan de boventonen van de klankschalen kun je horen waar er nog blokkades zitten, doordat de blokkades de trillingen van het geluid weerkaatsen. Deze blokkades kan ik waar nodig en indien gewenst ook extra behandelen door aanraking met mijn handen, een energetische healing of een lichte massage. Om het effect van het helende aspect te versterken werk ik ook met gekleurd licht dat correspondeert met de chakra’s en zal ik zachtjes op de achtergrond bijpassende muziek draaien. Gedurende de sessie kun je emoties ervaren en bijbehorende beelden te zien krijgen.

Tijdens deze behandeling kun je kiezen om alleen in je ondergoed onder een doek te gaan liggen of je houd gewoon je kleren aan, alleen je schoenen niet. Jij bepaalt wat voor jou prettig is. De mogelijkheden van de eventuele extra handelingen en uw wensen daarin, alsmede van de wijze hoe u de behandeling wenst te ondergaan bespreken we vooraf bij een heerlijk kopje thee. Verder hoef je niets anders te doen dan de heerlijke klanken te ondergaan. Na afloop kun je rustig even bijkomen met een kopje thee. Zorg ervoor dat je tenminste een uur van tevoren niets meer eet.

De Klankschalen Massage duurt 105 minuten, inclusief voorgesprek en nazorg.

Boeken

Klik hier om een afspraak te maken.