Nirbhaya.nl
menu sluit menu

Massages

Hieronder geef ik wat achtergrond over de massages die ik geef.
Bij de massages van Nirbhaya wordt je lichaam op een natuurlijke manier van stress en negatieve energieën bevrijdt, wordt je algehele gezondheid en je energie peil verbeterd en kom je in een diepe staat van ontspanning. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades , het beter laten stromen van de energie en lichaamsvloeistoffen en het herstellen van je algehele balans op zowel de fysieke als ook de emotionele en mentale laag.


Je wordt tijdens de massage gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. Om je hierbij te ondersteunen maak ik bij de meeste massages gebruik van zachte, lange, langzame stroken en strelingen met mijn handen, onderarmen en vingertoppen. Verder worden soms rekkingen en strekkingen van armen, benen en nek uitgevoerd, energiebanen,  -knooppunten en chakra’s behandeld en worden ook de spieren waar spanning op zit door middel van de juiste druk aangepakt. Met deze methodieken die op jouw individuele behoefte en wensen worden aangepast, help ik je negatieve energieën af te voeren en ruimte te maken voor positieve energieën, zodat je lichaam, ziel en mind weer beter in balans komen.
Tijdens de energetische massage word je, door je aandacht naar binnen te richten en te voelen, uitgenodigd om te voelen en te beseffen wat er nu op dit moment werkelijk in je leven speelt. Het geeft je op subtiele wijze inzicht in de processen waarin je je bevindt. Gedurende een energetische massage kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen. Deze mogen er volledig zijn zonder oordeel. Dit proces kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Het gaat er eigenlijk om dat je deze emoties herkend, erkend en aanvaard en ze te zien als een deel van jezelf. Als je dit doet dan bevrijd je jezelf van de blokkades en vindt er een heling en diepe ontspanning plaats.

Oorsprong

M.u.v. de zwangerschapsmassage hebben de massages hun oorsprong met name in het (midden) Oosten. In deze streken is het al eeuwenlang bekend dat ieder mens een energetisch lichaam heeft en een eigen verdeling van de energie in het lichaam. In de oosterse geneeskunst is het al duizenden jaren bekend dat er door je lichaam enkele tienduizenden meridianen en andere energetische kanalen lopen. Deze worden ook wel energiebanen genoemd. De meridianen vervoeren dan ook de energie door heel je lichaam. In deze banen kunnen door stress, trauma, verkeerde voeding, onvoldoende slaap en beweging blokkades ontstaan. Vooral in onze huidige, drukke maatschappij kan een energetische massage helpen tegen veelvoorkomende klachten als stress en spanningen die blokkades in ons lichaam veroorzaken. In ons drukke leven is het eigenlijk onmogelijk om steeds in een volledige balans te blijven. Dit komt o.a. door te weinig momenten van rust en ontspannende beweging en de veelheid aan verontreinigingen, als bespoten groenten, luchtverontreiniging, etc. Deze factoren zorgen allemaal voor een disbalans in ons lichaam.

Hoe verloopt een sessie?

Ik start met een intakegesprek bij een kopje thee, leg je uit wat er gaat gebeuren en maak heldere afspraken met je over wat er wel en niet kan of mag gebeuren. De frontale kwabben in je voorhoofd, waar je remmingen zitten, worden vaak uitgeschakeld, waardoor je tijdens de massage wellicht meer wenst te ontvangen of verlangt dan je voor- of achteraf zou wensen. Door vooraf heldere afspraken te maken, worden teleurstellingen en misverstanden voorkomen. Bij mij ben je in goede,
betrouwbare en liefdevolle handen, maar draag je dus ook zelf verantwoordelijkheid. Nirbhaya staat voor “Zonder Angst” oftewel voor onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en geborgenheid. Deze setting creëren we samen, waarbij ik jou help daarin de optimale balans te vinden.

De massages worden uitgevoerd met warme kokosolie.

Na een massage dek ik je toe met heerlijke warme handdoekjes wat een bijzonder aangenaam gevoel van geborgenheid geeft. Daarna verlaat ik tijdelijk de ruimte, zodat je even alleen bij prettige muziek kunt bijkomen. Vervolgens kom ik terug met een heerlijk glas gezond water. Ik check nog even bij je hoe je je voelt, of er nog iets is dat ik kan/mag doen, waarna je je weer mag aankleden. Tot slot bespreken we de massage waar gewenst nog na onder het genot van een lekker kopje thee.

Wanneer een massage?

Het is iedereen aan te raden regelmatig een massage te ontvangen, maar vooral goed als je last hebt van klachten als moeheid, spanningen, stress, rug-, nek-, en hoofdpijn. Ook kan het helpen wanneer je last hebt van een opgejaagd of onbestemd gevoel en als je niet tot rust kunt komen. De massages van Nirbhaya reinigen je lichaam sneller van de blokkades en negatieve energieën, die iedereen, zelfs de meest bewust levende persoon, toch in dit leven steeds weer op doet. Geadviseerd wordt zo’n massage gemiddeld eens per vier tot zes weken te ondergaan.

Lees meer over bij de verschillende typen massage via submenu’s onder het menu massages. Heb je dan nog vragen, neem gerust contact met me op. Ik beantwoord met veel plezier al je vragen.